Εγκεκριμένα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Έτους 2014-15

Προγράμματα Αγωγής Υγείας

Α/ΑΕΚΠ/ΚΟ ΙΔΡΥΜΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
16ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ – ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ Κ. (ΠΕ11)
26ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Δ. (ΠΕ07)

Πολιτιστικά Προγράμματα

Α/ΑΕΚΠ/ΚΟ ΙΔΡΥΜΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
16 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥΠΕΝΝΑ Μ. (ΠΕ06)
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Δ. (ΠΕ02)
26 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ Β. (ΠΕ08)
36 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΛΙΟΥΡΑΝΙΟΥ-ΠΑΝΟΥΣΗ ΑΙΚ. (ΠΕ01)

Σχολικό Έτος 2012-13

Παρεμβάσεις & ενημέρωση σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας, για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού στις 8 & 11/2/13. Είχαμε τη χαρά να βρίσκεται για δυο ολόκληρες μέρες ο ψυχολόγος του χαμόγελου του παιδιού, κος Στέφανος Αλεβίζος, ο οποίος μίλησε με τα παιδιά μας, εφάρμοσε το διαδραστικό εργαλείο που δημιουργήθηκε συλλογικά για την Ευρωπαϊκή καμπάνια ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό και έδωσε μαζί τους λόγο τιμής πως ο εκφοβισμός δεν έχει χώρο στο 6ο Γυμνάσιο Ιλίου!

Με πρωτοβουλία του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου και της καθηγήτριας Κας Στούμπου Κων/νιας το 6ο Γυμνάσιο Ιλίου οργάνωσε φέτος δίκτυο συλλογής τροφίμων και υλικών καθαριότητας για λογαριασμό του “Χαμόγελου του παιδιού”. Η ανταπόκριση των μαθητών/τριών και των γονιών τους ήταν συγκινητική με αποτέλεσμα κάθε μέρα να αποστέλλονται νέες κούτες με διάφορα είδη! Αποδείχτηκε έμπρακτα πως ακόμα και στις μέρες μας που οι περισσότεροι τα φέρνουν δύσκολα, υπάρχουν κοινωνικές ευαισθησίες, αλληλεγγύη ανθρωπιά και ελπίδα! Ελπίδα μας είναι τα παιδιά… Δείτε τα επί τω έργω!!

Για το σχολικό έτος 2012-13 στο σχολείο μας έχουν οργανωθεί και είναι σε εξέλιξη διάφορες καινοτόμες δράσεις. Λειτουργούν 2 Περιβαλλοντικά προγράμματα, πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, Σχολικό ηλεκτρονικό περιοδικό καθώς και 3 Πολιτιστικά προγράμματα. (Θέατρο, εργαστήρι αγιογραφίας, ηλεκτρονικές μαθητικές δημιουργίες) (Δείτε αναλυτικά εδώ τα προγράμματα)

Το 6ο Γυμνάσιο Ιλίου συμμετέχει επίσης σε διαγωνισμό φωτογραφίας του Δήμου Ιλίου και διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους.

Σχολικό Έτος 2011-12

Δραστηριότητες Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στο 6ο Γυμνάσιο Ιλίου.

Η κ. Τσεμπέρη Καλλιόπη, καθηγήτρια του ΤΕΙ Αθηνών και σύμβουλος του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού και εφηβικής – νεανικής γυναικολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών την Τετάρτη 29-2-2012 επισκέφθηκε το σχολείο μας και μίλησε στους μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, για την πρόληψη των πρόωρων σεξουαλικών σχέσεων, την πρόληψη σεξουαλικών μεταδιδομένων νόσων με ιδιαίτερη αναφορά στον ιό του AIDS, την πρόληψη της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, ποιο το συναισθηματικό κλίμα που θα πρέπει να διέπει τις σεξουαλικές σχέσεις των εφήβων και ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία έναρξης ολοκληρωμένων σεξουαλικών σχέσεων.
Για το σχολικό έτος 2011-12 στο σχολείο μας έχουν οργανωθεί και είναι σε εξέλιξη διάφορες καινοτόμες δράσεις.
Λειτουργούν Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα, Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, Ημερών σταδιοδρομίας, Σχολικό περιοδικό καθώς και 4 Πολιτιστικά προγράμματα. (Χορός, Θέατρο, Εικαστικό εργαστήρι, Ιστορία-Παράδοση).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στους αντίστοιχους συνδέσμους…
Το 6ο Γυμνάσιο Ιλίου συμμετέχει στην “Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012” ως πρεσβευτής της, με δράσεις ευαισθητοποίησης και δημιουργία διαφημιστικού σποτ!

Η Ομάδα του κουκλοθέατρου εν δράσει…

“Ζωγραφίζοντας τα σκηνικά.